Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a [email protected].

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

4. STRUKON – Strukovna konferencija “STAZOM PODUZETNIŠTVA”
U četvrtak 22. svibnja 2025. godine, s početkom u 10:00 sati, u Velikoj vijećnici Grada Delnica održava se 4. STRUKON – Strukovna konferencija STAZOM PODUZETNIŠTVA u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i Udruženja obrtnika Delnice. Cilj ovog događanja je okupiti sadašnje i buduće obrtnike organiziranjem mjesta za razmjenu znanja i iskustava. Kroz niz predavanja i […]
Zdravstveni nadzor i higijenski standardi u uslužnim djelatnostima njege i uljepšavanja
GKRI, Viktora Cara Emina 1, Rijeka – 16. svibnja 2025.godine u 10:00 sati Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u partnerstvu sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije organizira edukaciju „Zdravstveni nadzor i higijenski standardi u uslužnim djelatnostima njege i uljepšavanja“ za sve članove Komore koji rade na poslovima higijenske njege – frizere, kozmetičare, masere, tatoo […]
Promocija strukovnih zanimanja UZMI ŽIVOT U SVOJE RUKE – jača od riječke kiše !!!
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u partnerstvu s udruženjima obrtnika Komore, pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore i Primorsko-goranske županije, dana 25.travnja 2025.godine u Rijeci, na Trgu 128.brigade HV, održala je manifestaciju promocije strukovnih zanimanja – UZMI ŽIVOT U SVOJE RUKE. Svoja zanimanja predstavile su srednje strukovne škole iz Primorsko-goranske županije, partneri Komore i ključni dionici ovog […]